De Witte Tara - Mindfulness
De Witte Tara - Voor een ontspannen relatie met jezelf en anderen...
Kum Nye Mindfulness

Mindfulness -wat voortkomt uit het boeddhisme- is een prima methode om de balans tussen inspanning en ontspanning te verkrijgen. 
Mindfulness is aandachtstraining/meditatie waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende methodes om de aandacht bij je directe ervaring te brengen. Zodat zorgen over de toekomst en pijn uit het verleden minder op de voorgrond treden en er ontspanning in het moment kan ontstaan. Dagelijkse beoefening brengt rust in je hoofd en ontspanning in het lichaam. Klik hier als je meer informatie over Kum Nye wilt.

De oefeningen die ik in de lessen gebruik bestaan uit:
Ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga (Kum Nye), TRE (tension release exercises), visualisaties, zelfmassage, en oefeningen in bewustwording.
 
* Basistraining Mindfulness
Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten waarbinnen de essentiële onderdelen uit de training van Edel Maex worden behandeld. Hij heeft het samen met Jon Kabat-Zinn als spanningsreductie-programma toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Na afloop heb je de ervaring die nodig is voor zelfstandige beoefening.
De training zal je ondersteunen om spanningen te verminderen en je leren hoe je lichamelijk en mentaal zo ontspannen mogelijk kunt blijven in de maalstroom van je leven.

De 8 onderdelen zijn:
  1. In ieder ogenblik begin je.
  2. Een open uitnodiging om buiten de lijntjes te gaan.
  3. Omgaan met grenzen.
  4. Oefenen met wat zich aandient.
  5. Een doorgaand proces van heling.
  6. Ruimte creëren van milde, open aandacht.
  7. Vertrouwd worden met ‘niet-weten’.
  8. De achtste week duurt de rest van je leven.

Er zijn momenteel nog geen nieuwe data bekend. Als je deze training graag wilt doen, geef dan hier jouw emailadres op. Dan wordt je op de hoogte gehouden.

* Maandelijkse groep Mindfulness
Vanaf 1 oktober 2017 is er een terugkomdag op de zondag; 1x per maand. Je kunt je per zondag inschrijven. Deze dag is bedoeld om je Mindfulness beoefening op te frissen. Je kunt van tevoren de dingen aangeven waar je graag aandacht voor wilt hebben. Deze dag gaan duren van 10.00 tot 17.00 en we hebben 3 pauzes. De kosten zijn 50 euro voor de hele dag. Inclusief: De hele dag door koffie en thee met wat lekkers. Een gezonde, vegetarische lunch. Een verse smoothie in de middagpauze.
Inschrijven kan hier.

* Vervolgtraining Mindfulness
Deze trainingen gaan dieper in op specifieke Boeddhistische psychologie beoefening.
A. Werken met energie; meer energie en beter slapen
B. Mindfulness bij ziekte: Vermindering van chronische pijn, Ondersteuning bij burnout, Mindfulness bij angst & depressie
C. Mindfulness voor terugvalpreventie. MBRP (mindfulness based relapse prevention).

Mindfulness voor professionals
Er bestaat een speciale training in Mindfulness die ontwikkeld is voor Therapeuten, Coaches, Counselors e.d. waarbij de deelnemers Kum Nye Mindfulness leren beoefenen t.b.v. hun eigen ontwikkeling en om dit in te zetten binnen sessies met cliënten. In deze training worden Boeddhistische Psychologie oefeningen toegevoegd.
Mijn trainingen worden gefaciliteerd door het BivT: http://www.bivt.nl, ga naar de website voor meer informatie en je in te schrijven voor de training.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint