DriefasenCounseling

DriefasenCounseling is een bio-psychosociale aanpak om je weer in contact te brengen met jezelf op lichamelijk en emotioneel vlak. Deze vorm van counseling is ontstaan vanuit de behoefte om het lichaam intensief te betrekken bij het psychosociale proces. Omdat het lichaam in belangrijke mate weerspiegelt hoe het werkelijk met je is. De volgorde in de sessie is: Counseling, daarna Kum Nye en als laatste Focussing. Daar is bewust voor gekozen om je steeds dichter bij jezelf te brengen en de body-mind relatie te herstellen. De sessies nemen ca 1,5 uur in beslag en zorgen voor een intense ontspanning die toeneemt bij iedere sessie. Zoals de naam al aangeeft bestaat deze behandeling uit 3 fasen: Counseling, Kum Nye & Focussing.

De eerste fase: Counseling
Counseling is een fijne gesprekstechniek die je helpt om te onderzoeken waar je probleem uit voort komt en geeft je inzicht in de samenwerking tussen body & mind. In deze fase bespreken we het verloop van het proces, wat er nu bovenop ligt en waar we binnen deze sessie aandacht aan besteden.

De tweede fase: Kum Nye
Kum Nye is een onderdeel van Tibetaans boeddhistische geneeskunde. Het is een geheel van meditatie, yoga, reiki en massage. Dit is bedoeld om je inzicht te geven in body & mind op een dieper niveau en te ontdekken waar het lichaam verstrakt aanvoelt, geblokkeerd is, waar het sterke emoties teweegbrengt enzovoort. Kum Nye helpt je om bewust dichter bij jezelf te komen. We gebruiken binnen de sessie wat het meest zinvol is om de ontspanning te bevorderen.

De derde fase: Focussing
Focussing is een manier om je nog dichter bij jezelf te brengen. Je sluit hierbij de ogen en gaat naar binnen met je aandacht. Met behulp van de focustechniek leer je steeds beter contact te maken met jouw lichaam en je innerlijke wereld. Het levert verheldering en een gevoel van ontspanning op en ondersteunt het zelfgenezend vermogen. Als je eenmaal door hebt hoe je zelf kunt focussen, dan heb je een fantastisch middel om emoties te reguleren en pijn te reduceren wanneer je maar wilt. Het ondersteunt jouw zelfredzaamheid en het ontwikkelen van zelfliefde. Na het focussen wordt er niet gesproken over de inhoud van het focusproces. Er gebeurt dan van alles in body & mind wat nog tijd nodig heeft om zijn plekje te vinden. Dit wordt besproken in de sessie die daarop volgt.

Over mijzelf en DriefasenCounseling
Op mijn opleiding bij Centrum de Baak ben ik Cum Laude afgestudeerd met een onderzoek naar de relatie tussen body & mind. Ik ontwikkelde een methode die ik DriefasenCounseling heb genoemd. Daarna ben ik Cum Laude geslaagd als Master Coach en Master Counselor met dezelfde methodiek voor bedrijven. Mijn studies daarna in Tibetaanse Kum Nye en Boeddhistische Psychologie verdiepten mijn kennis over de balans tussen het lichaam en het brein waardoor ik mijn methode kon verfijnen. Inmiddels kan ik met volle overtuiging zeggen dat deze methode werkt!

Wil je ervaren hoe deze methode jou dichter bij jezelf brengt? Neem dan contact op via deze link.