over-mij

Hoi, ik ben Nathalie

Nathalie Wilkers

Bekijk hier mijn cv.
Ik link graag met jou!

Het doel van mijn werk is ervoor te zorgen dat mensen zich weer kunnen ontspannen in hun hoofd en lichaam en opnieuw kunnen genieten van de relatie met zichzelf en anderen. Mijn levensloop heeft ertoe geleid dat ik mezelf ben gaan specialiseren op dit gebied en tot op de dag van vandaag doe ik dit nog steeds met heel veel plezier en toewijding.

Mijn expertise is:

  • Ontspanning op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel
  • Het oplossen van ongezonde patronen in relatie tot jezelf en met anderen

Mijn leerweg
In gespannen tijden is massage een middel bij uitstek om weer even tot jezelf te komen. Als massagetherapeute merkte ik dat een massagebehandeling heel prettig is om klachten te verhelpen, maar dat dit vaak onvoldoende helpt om de oorzaak weg te nemen. Om blijvend van (ernstige) klachten af te komen is het nodig om balans te vinden tussen in- en ontspanning.

Omdat inspanning vooral in het hoofd plaatsvindt binnen onze cultuur, wilde ik leren hoe ik naast de massage ook via het denken ontspanning kan creëren. Ik ging een studie volgen in Coaching en Counseling bij Centrum de Baak. Bij dit instituut ben ik in 2006 Cum Laude afgestudeerd met een onderzoek naar de balans tussen lichaam en geest; vanuit dit proces heb ik de DriefasenCounseling ontwikkeld. Vervolgens heb ik twee Masters (Coaching en Counseling bij bedrijven) met hetzelfde thema afgerond in 2010.

Door een Boeddhistische Psychologiestudie die ik daarna heb gevolgd werd het mij steeds duidelijker hoe spanningen ontstaan en voor blokkades kunnen zorgen. Mindfulness (onderdeel van deze BP opleiding) is een prima methode om de balans tussen inspanning en ontspanning te vinden en een goede relatie met jezelf te behouden.

Ik ben mezelf daarna gaan ontwikkelen in methodes die gebruik maken van de werking van het brein. Inmiddels ben ik EMDR therapeut, supervisor en docent in EMDR. De EMDR techniek is in de eerste instantie ontwikkeld om posttraumatische stress te verhelpen. Het blijkt uit recent onderzoek en uit mijn praktijkervaring dat EMDR ook heel goed werkt bij onder andere: slaapproblemen, verslavingen, depressie of een laag zelfbeeld. 

Bij de Proceskerk heb ik vervolgens een opleiding gevolgd als spiritueel procesbegeleider, dit is in 2019 afgerond. Dit heeft mijn inzichten verder verdiept over het belang van spirituele ontwikkeling in het leven. Mijn opleiding in Hypnose; het beïnvloeden van het onderbewustzijn is daarbij een mooie aanvulling. Ook deze opleidingen brengen mij weer veel wat ik in behandeling van cliënten kan meenemen.

Door mijn studies en opgedane kennis uit de praktijk kan ik een veelzijdig dienstenpakket aanbieden in mijn praktijk. Methodes die aansluiten bij de wens van de cliënt.

Over De Witte Tara

De Witte Tara is een symbolische figuur uit het Boeddhisme. Zij staat voor het verminderen van spanningen en pijn en het bevorderen van de algehele gezondheid van lichaam en geest. Zij staat symbool voor de missie van mijn werk in de praktijk De Witte Tara.

Mijn werk is gebaseerd op het principe, dat de genezing van de klant van het allergrootste belang is. Als gevolg hiervan bestaat een groot deel van mijn klandizie uit terugkerende klanten die hun levensgeluk telkens wat verder willen verhogen en doorverwijzingen. Ik wil ook graag jouw vertrouwen winnen, door je de beste service en kwaliteit aan te bieden die er in onze bedrijfstak bestaat.

Adres praktijkruimte:

De Witte Tara
Nathalie Wilkers
Cereslaan 61
1402 LH Bussum

Praktische gegevens:

BTW-nummer: NL001613488B66
KVK:  34325361
Aangesloten bij beroepsvereniging VBAG
Ingeschreven bij het AGB register van Vektis
Aangesloten bij RBCZ
Ingeschreven bij de zorgzoeker