Kum Nye Mindfulness

Wat is Kum Nye Mindfulness?
Mindfulness is aandachtstraining wat er voor zorgt dat je aandacht, liefde en erkenning geeft aan jezelf en alles wat er gebeurt in jouw innerlijke wereld. Het brengt je bij je bron en zorgt ervoor dat je steeds meer jezelf kunt zijn naar de buitenwereld.
Kum Nye is een therapeutisch geheel van ademoefeningen, zelfmassage en meditatieve bewegingsoefeningen die afkomstig zijn uit de Tibetaanse medische traditie. De oefeningen zijn eenvoudig en door iedereen uit te voeren, maar hebben een diepgaande uitwerking op lichaam en geest. Kum Nye is gebaseerd op de werking van het subtiele energielichaam (Kum) en de oefeningen zijn uiterst effectief bij het verlichten van emotionele en fysieke blokkades. Daardoor kan een natuurlijk herstel en een innerlijk evenwicht ontstaan bij regelmatige beoefening.

Ontspanning vanuit ontspanning
De oefeningen die ik in deze training gebruik zijn ontwikkeld door Tarthang Tulku die werd geboren in Tibet waar hij werd opgeleid in de Nyingma traditie; de oudste leertraditie van het Tibetaans boeddhisme. Hij heeft unieke ontspanningsoefeningen uit deze stroming opnieuw vormgegeven vanuit zijn ervaring met de westerse cultuur. In tegenstelling tot de meeste yogavormen brengt Kum Nye ontspanning vanuit ontspanning en niet vanuit inspanning. Dat maakt het beoefenen zeer toegankelijk voor therapeutische toepassing. Het brengt op rustige, zachte wijze balans tussen lichaam en geest door het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Heb je interesse in een therapeutische training? Neem dan contact met me op via deze link.

Adres praktijkruimte:

De Witte Tara
Nathalie Wilkers
Cereslaan 61
1402 LH Bussum

Praktische gegevens:

BTW-nummer: NL001613488B66
KVK:  34325361
Aangesloten bij beroepsvereniging VBAG
Ingeschreven bij het AGB register van Vektis
Aangesloten bij RBCZ
Ingeschreven bij de zorgzoeker