Training MBRP Mindfulness Based Relapse Prevention

De training MBRP is een perfect natraject bij iedere vorm van herstel en zorgt voor blijvend succes. Van oorsprong is het ontwikkeld om terugval na een verslaving te voorkomen, maar na verloop van tijd bleek het ook zeer helpend bij andere vormen van patroonveranderingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de herstelperiode van een Burnout, een psychose, depressie, ongezonde gewoontes enzovoort, waar terugval ook veelvuldig voorkomt. De training is zodanig aangepast dat het geschikt is voor iedereen die zich in een herstelperiode bevindt en daar wel wat ondersteuning bij kan gebruiken.

Processen waar je negatieve gewoontes wil afleren en nieuwe gezondere gewoontes wil aanleren, verlopen vaak met vallen en opstaan. Als je last hebt (gehad) van klachten als angst, burn-out of verslaving, dan weet je dat het goed is om alert te blijven op de voortekenen van terugval. Na een proces van hard werken aan je herstel en je kunt weer volop deelnemen aan het “normale” leven, dan kun je heel gemakkelijk (weer) vergeten om goed voor jezelf te zorgen. Waardoor je toch weer je oude gewoontes oppakt en soortgelijke klachten zult ontwikkelen zoals voorheen. Dit is zo menselijk. Het brein wil altijd weg van de pijn, dus als je niet zorgt dat je alert bent totdat de goede gewoontes volledig zijn geïntegreerd is er kans op terugval.

Deze training helpt je alert en bewust te blijven, door te zetten en vol te houden, totdat de nieuwe gewoontes volledig zijn geïntegreerd en je er niet langer bij stil hoeft te staan. En als het dan toch nog eens “mis” gaat, dan sta je zeer snel weer op, wijs je jezelf niet af en word je er alleen maar nog krachtiger door.
De training vind plaats met behulp van groeps-coaching wat wordt ondersteund door oefeningen die bestaan uit een combinatie tussen Mindfulness en cognitieve therapie. Dit alles helpt je de moed te vinden om te veranderen wat je kunt veranderen, de kracht te vinden om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de wijsheid te vinden om het verschil daartussen te onderscheiden.

Deze training wordt gegeven in praktijk De Witte Tara in Bussum op 8 avonden van 19.30 – 22.00 uur. De groepen zijn klein zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Heb je interesse? Neem dan contact op, dan stuur ik je de complete informatie toe. En ken je nog iemand anders die je dit ook zou gunnen, neem diegene dan mee en ontvang beide 20 euro korting op het totaalbedrag.

Adres praktijkruimte:

De Witte Tara
Nathalie Wilkers
Cereslaan 61
1402 LH Bussum

Praktische gegevens:

BTW-nummer: NL001613488B66
KVK:  34325361
Aangesloten bij beroepsvereniging VBAG
Ingeschreven bij het AGB register van Vektis
Aangesloten bij RBCZ
Ingeschreven bij de zorgzoeker