Training in de basis van Mindfulness vanuit de oorspronkelijke Tibetaanse Kum Nye. 
De unieke waarde van Kum Nye is gelegen in het brengen van ontspanning en evenwicht tussen lichaam en geest. Kum Nye Mindfulness beoefenen helpt je om patronen helder te krijgen en hier met milde aandacht bij te blijven. Jij kunt met Kum Nye Mindfulness jouw innerlijke en uiterlijke kracht enorm verdiepen. Door de weg naar jezelf terug te vinden zul je op magische wijze de rust en vrijheid ontdekken waar je naar verlangt..

Hoe ontstaat de ontspanning?
Het beoefenen van Kum Nye oefeningen zorgt ervoor dat we verkrampingen in gedachten, gedrag en gevoelens kunnen verminderen en daardoor kalmte in ons hoofd en soepelheid in ons lichaam kunnen gaan ervaren. Naarmate we dieper in contact zijn met onszelf, ervaren we meer keuzevrijheid hoe we met dingen om willen gaan en zullen we meer tot rust komen en geluk ervaren.

Kum Nye oefeningen
De oefeningen zijn afkomstig uit de Tibetaanse medische traditie. Ze zijn gebaseerd op de werking van ons subtiele energielichaam (Kum) en zijn uiterst effectief bij het verlichten van lichamelijke en geestelijke spanningen, het stimuleren van de energiedoorstroming en het opheffen van emotionele en fysieke blokkades.

De bewegingsoefeningen laten je ontspannen vanuit ontspanning. Je gebruikt hierbij zo min mogelijk spierkracht. We gebruiken vaak veel te veel kracht voor de taak die we uitoefenen. Je doet dit met al je aandacht waardoor je leert om overbelasting gewaar te worden zodra het optreedt. Door de trage bewegingen kun je ontdekken waar verkramping of juist te weinig spanning in het lichaam plaats vindt en kun je hier iets aan veranderen. Dit doe je door de adem te richten, de spier te stretchen en meditatief te ontspannen.

De oefeningen kunnen op een heel zachte manier spanningen laten smelten en lichaam en geest verenigen zodat de balans herstelt wordt. Daardoor kan een natuurlijke gezondheid en innerlijk evenwicht ontstaan. We doen ademoefeningen, zelfmassage, meditatie en meditatieve bewegingsoefeningen. De oefeningen zijn eenvoudig en door iedereen uit te voeren, maar ze hebben een diepgaande uitwerking op lichaam en geest.

Ongeschikt als je niet werkelijk wilt genezen
Het oefenen kan veel weerstand opleveren, zowel fysiek als mentaal (de spier én het brein heeft dit als reflex; weg van de pijn). Je leert hier goed mee om te gaan. Er kan ook meer pijn ontstaan in de eerste instantie. Niet omdat dit veroorzaakt wordt door de oefeningen want deze zijn heel zacht en veilig, maar omdat er meer bewustzijn optreedt en de pijnprikkel weer voelbaar wordt. Het is belangrijk om hier doorheen te gaan en de pijn of het ongemak er te laten zijn zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Blokkades kunnen op deze wijze losser worden zodat de energie weer door kan stromen.

De weg naar binnen is de weg naar buiten
Vanuit de Kum Nye wordt geloofd dat lichaam en geest een geheel zijn en dat mentale klachten altijd een fysieke component hebben en vice versa. Bij beoefening wordt daarom zowel de psyche als het lichaam als ingang gebruikt voor bewustwording van de innerlijke wereld. Zo zal de weg naar genezing zich laten ontdekken vanuit een dieper weten. Nieuwe startdata kun je vinden op: www.mindfulness4happiness.nl. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via deze link.